Zeci de mii de accidente se intampla in fiecare zi. Chiar daca, de cele mai multe ori, esti cat se poate de atent la tine si la cei din jur, nu poti preveni neprevazutul. Tocmai de aceea exista atat de multe tipuri de asigurari si posibilitatea de a notifica daunele si de a programa constatarea online.

O asigurare corespunzatoare iti protejeaza sanatatea, autovehiculele, locuinta, bunurile si nu numai. In lipsa unui asemenea serviciu, poti fi expus unor costuri destul de mari. Mai mult, cine ar dori sa plateasca reparatiile auto din propriul buzunar atunci cand este vorba de un accident?

Cand trebuie sa contactezi centrul de constatari daune Omniasig?

Notificarea daunei si programarea pentru constatare trebuie facute cat mai rapid cu putinta. Indiferent daca incidentul se va rezolva pe cale amiabila sau cu interventia agentilor legii, constatarea daunelor suferite de autoturisme nu trebuie amanata.

In cazul unui accident pentru care esti vinovat partial, de exemplu, firma de asigurari cu care ai incheiat o polita RCA va acoperi doar o parte din daune. Daca ti se atribuie vinovatia in intregime, atunci asiguratorul tau poate refuza acoperirea daunelor.

Mai apoi, o constatare Omniasig poate fi realizata chiar si la o zi dupa ce accidentul a avut loc. Totusi, trebuie retinut faptul ca avizarea daunei trebuie facuta imediat dupa accident sau dupa descoperirea acestuia.

Care sunt detaliile necesare pentru procesul de avizare a daunei?

In functie de accidentul produs si de polita de asigurare necesara, firma de asigurari va avea nevoie de diverse informatii de la tine.

  • In cazul asigurarilor de locuinta, proprietate, sanatate și calatorie, va trebui sa transmiti firmei de asigurari datele de contact si identificare ale persoanelor implicate in accident, detalii legate de cauze si imprejurari, detalii din polita de asigurare (serie, numar, valabilitate, eventual locatia asigurata) si detalii legate de locatia accidentului si daune.
  • Pentru accidentele rutiere, lucrurile stau putin diferit. Astfel, vei avea nevoie de datele de contact ale celuilalt sofer, cat si a altor persoane implicate in accident. Apoi, iti trebuie si datele de identificare ale autovehiculelor, detalii privind starea vehiculului si locatia sa si locul unde se va realiza constatarea.

Pe scurt, este mai mult decat esential sa te familiarizezi cu aceste procese – cel de avizare si cel de constatari daune Omniasig.

Care sunt documentele necesare pentru a completa/realiza o constatare?

Lucrurile sunt simple in cazul procesului de avizare, dupa cum ai observat. Totusi, acestea se complica atunci cand trebuie sa completezi o constatare. De ce?

Pentru ca o constatare trebuie sa contina toate documente si dovezile legate de accident de care are nevoie firma de asigurari. De exemplu, in cazul daunelor locuintei, ai nevoie de documente diferite in functie de tipul de daune – fenomene electrice, vandalism, incendii si asa mai departe.

Din fericire pentru noi toti, site-urile asiguratorilor contin informatii si detalii despre toate aceste documente. In cazul in care nu preferi mediul online, poti obtine aceste informatii si de la birourile asiguratorului nostru.

Concluzie

Modul in care te ocupi de o constatare Omniasig iti poate face viata mult mai usoara. Daca ai o asigurare adecvata si stii exact ce documente trebuie sa prezinti asiguratorului tau, poti primi solutionarea constatarii tale intr-un timp extrem de scurt.